Gratis online taxatie van je auto

Auto verkopen

Auto verkopen?

Je ontkomt er soms niet aan. Op een gegeven moment staan we voor de keuze om de auto te verkopen of in te ruilen bij een nieuw auto. Maar wat als je bijvoorbeeld geen nieuwe auto wilt kopen of gewoon zelf de auto wilt verkopen?

Advertentie maken

Je wilt misschien toch ook eens vrijblijvend weten wat de auto waard is en welk bod je straks kunt verwachten? (tip: taxeer hier gratis) Er zijn tegenwoordig aardig wat websites waar je “gratis” kunt adverteren. Er komt echter nogal wat bij kijken. Je moet natuurlijk om te beginnen een aantal goede foto`s maken van de auto. Ook de specificatie`s van de auto moeten worden opgegeven. Hoe meer je opgeeft des te groter het aantal reacties. Dit vergt toch nog wel wat werk. Hou rekening met een kleine 2 uur voordat de advertentie online staat. En dan maar wachten op de reacties. Dit kan ook nog wel even op zich laten wachten. Meestal na 2 weken komen de eerste reacties binnen. Afhankelijk van het seizoen natuurlijk.

Contact met kopers

Je hebt al je papieren gereed want nu komt de eerste koper bij je langs. Auto netjes gewassen natuurlijk…. Bij het gesprek zal de potentiële koper nog meer informatie willen hebben. Bijvoorbeeld waarom je de auto wilt verkopen en hoe je de auto gebruikt hebt.. Veel kilometers in de bebouwde kom of juist buiten de bebouwde kom?

Ook moet je indien gewenst een proefrit organiseren. Het advies is dan wel om mee te rijden natuurlijk. Zo kun je het allemaal in de gaten houden hoe ermee om wordt gegaan. Mankeert er niets aan de auto? Als dit wel het geval is moet je dit natuurlijk duidelijk kenbaar maken, anders krijg je de nodige problemen achteraf. Doe hier een gratis waardebepaling.

Laatste stap

Indien je uiteindelijk een overeenstemming hebt bereikt met een koper dan kom je op een belangrijk punt aan. De afmelding van de auto en het vrijwaringsbewijs. Hiervoor zul je met de koper naar een postkantoor moeten om dit te regelen.

Liever geen gedoe?

Om alle bovenstaande stappen te voorkomen kun je ook gebruik maken van ikwilvanmijnautoaf.nl. Hier kunt u geheel vrijblijvend een waardebepaling opvragen binnen 2 minuten. Direct online en zonder gedoe. Erg handig!

Gerelateerde berichten