Verbeter je conditie en ga hardlopen

Hardlopen

Wie de volgende zomer lekker afgetraind op het strand wil lopen doet er goed aan om nu al te gaan beginnen met hardlopen. Hardlopen kun je bijna altijd doen en het kost je ook nog eens niks. Uiteraard is het niet voor iedereen een goed idee om meteen vol te gaan beginnen. Je moet dit langzaam opbouwen. Er zijn hiervoor leuke apps beschikbaar.

De Adidas miCoach is een gratis app voor de hardloper. Met veel gratis schema’s en door je koptelefoon hoor je steeds of je nog op schema zit. Ook de app hardlopen met Evy is erg populair. Maar voornamelijk bij vrouwen. Echter wij hebben hem zelf getest en vinden deze ook prima en duidelijk met de aanwijzingen. Als je aan het rennen bent, spreekt Evy je steeds toe. In de app vind je trainingsschema’s voor 5 km, 10 km, 10 mijl, halve marathon en marathon, waardoor de app ook voor gevorderde lopers geschikt is. Voor de loopschema’s moet je wel betalen door middel van punten, die je via de app kunt aanschaffen. Een 10 weken durend trainingsschema voor de 5 kilometer kost bijvoorbeeld 300 punten, omgerekend €3,59. Valt dus wel mee.

Goede sportkleding en accesoires is natuurlijk ook nodig. Goed sportschoenen kun je kopen bij zalando of direct in de Nike store. Dan weet je zeker dat je goede sportschoenen hebt van uitstekende kwaliteit.

Voor  het hardlopen raden we een goed hardloop horloge aan. Op de website van TomTom en Coolblue vind je de coolste hardloop horloges. Voor informatie over meer goede voorbereiding en hardloopschemas kun je onder andere terecht bij runinfo.nl

 

Gerelateerde berichten