Vredestein Quatrac 5 winnaar vierseizoenenbanden test

Vredestein quatrac 5

In de Autoweek testspecial over vierseizoenenbanden kwam de Vredestein Quatrac 5 als beste naar voren. Belangrijkste vraag die de testers zichzelf stelden was: zijn vierseizoenenbanden nu écht van alle markten thuis of moeten we gewoon volhouden met jaarlijks twee keer banden wisselen? Voor wie dat niet zijn hobby is, hoeft het dus ook niet meer. De Quatrac 5 voldoet prima.

In de EU is over veel zaken geen eenduidigheid, maar als het gaat om onze autobanden zijn we het grotendeels weer wel eens. Ook de Nederlanders hebben veelal in hun eigen garage (of bij de garage waar ze komen) een extra setje winterbanden liggen. Je weet maar nooit wanneer Koning Winter weer toeslaat tenslotte en wij Nederlanders houden wel van zekerheid. Dus: winterbanden. Terwijl buiten Europa het fenomeen winterband nog bepaald geen opgang maakt. Maar blijft die bandenwissel in voor- en najaar eigenlijk wel nodig?

En maakt het een wezenlijk verschil? Kunnen we niet gewoon toe met één set vierseizoenenbanden? Dat blijkt inderdaad best mogelijk volgens de testers. Maar het hangt wel af van de eisen die je stelt. Er blijven altijd verschillen.

De vierseizoenenbanden hebben echter genoeg voordelen te bieden. Het ligt er maar aan welke eisen je aan een band stelt. Bij alle metingen heeft het testteam er ter vergelijking een set zomer- en een set winterbanden bij gehaald. Die metingen laten zien dat tal van vierseizoenenbanden de winterbanden dicht weten te benaderen. Het meest verbazingwekkende presteerde de Quatrac 5 van Vredestein: op sneeuw is hij bijna net zo goed als een winterband. Tevens heeft de band goede grip op zowel natte als droge wegen en is hij erg stil. Veel voordelen dus die meewegen om te kiezen voor deze vierseizoenenband.

Deze Vredestein Quatrac 5 wist zelfs de nieuwkomers in dit segment achter zich te laten. Veilig en comfortabel en toch is het niet nodig steeds te wisselen van banden.

Bron: Autoleasewereld

Gerelateerde berichten